Restauracja „KUPOL” istnieje już ponad 30 lat. Jest to jedna z pierwszych prywatnych restauracji we Lwowie. Charakter lokalu jest kameralny i swoim wystrojem nawiązuje do przedwojennego klimatu lwowskich mieszkań, salonów. Śmiało rzec można, że jest to restauracja-muzeum.
W karcie dań znajdą Państwo: przekąski zimne, przekąski gorące, zielone sałaty, dania wegetariańskie, zupy, ryby, drób, cielęcinę, wieprzowinę. Nasze dania przygotowywane są z produktów najwyższej jakości. Kucharze własnoręcznie lepią pierogi i pielmienie, robią kluski śląskie i domowy makaron aby dania były smaczne i wyjątkowe. Nasze desery to przede wszystkim własnego wypieku szarlotka z bezą i brauni z dodatkiem dobranych sosów własnego przygotowania oraz tradycyjne lwowskie lody śmietankowe z różnymi dodatkami.
W nawiązaniu do dawnego Zaświecia jest to miejsce niejako poza zgiełkiem świata, poza wirem niedalekiego centrum miasta i jak przystało na Zaświecie, jest oazą spokoju i zacisza. Jest to miejsce eleganckie, ciepłe, niezobowiązujące. Wyjątkowy nastrój tworzą tu świeże kwiaty i dyskretna muzyka. Uroku temu miejscu dodaje pełen zieleni i kwiatów ogród, w którym słychać śpiew ptaków.
Zapewniamy dostęp do Wi-Fi.
Warto nas odwiedzić o każdej porze dnia i roku.
Menu restauracji „Kupol”